Industria Aerospatiala si Turbine

Partile componente ale turbinei ca lamele si cutia arzatorului sunt fabricate de obicei din piese mari de superaliaje de nichel netratate. Procedeul obisnuit de slefuire in aceasta industrie este creepfeed:operatie caracterizata printr-o taiere adanca la viteza joasa si un arc larg de contact intre disc si piesa de lucru.

Procedeul este extrem de solicitant pentru discul de slefuit, deoarece necesita indepartarea unei cantitati mari de material si caracteristicile specifice ale materialelor fiind de baza. Materialele sunt caracterizate prin fenomenul de aschiere-lunga insemnand tendinta lor de a colmata corpul abraziv. Pentru procedeul creepfeed, corpul abraziv trebuie saactioneze foarte usor si sa aiba o structura deschisa sau porozitate ridicata pentru a transporta lichidul de racire in interior si spanul in exterior.

Solutiile noastre tehnice inovatoare sunt create special pentru a functiona in aceste conditii solicitante pentru a asigura productiviatate maxima la costuri de operare scazute.

Va oferim o gama de corpuri abrazive vitrificate cu porozitate ridicata pentru aplicatiile creepfeed care au proprietati optime de racire si taiere rapida pentru calitate si productivitate maxima.

Cea mai noua generatie de discuri utilizeaza tehnologie Vortex care este o tehnologie patentata si ofera produsului porozitate ridicata pentru taiere la rece. In plus, va oferim discurile Norton Altos care contin granule ceramice pentru operatii foarte dificile.

Datorita pierderii acuratetii profilului,discurile de slefuit conventionale sunt folosite adesea cu slefuire CD (CD:ascutire continua in timpul slefuirii).

Procesul continuu de ascutire produce schimbarile necesare ale discului de slefuit in mod frecvent. In plus, instrumentele de ascutire sunt si foarte rezistente.

Ca rezultat al acestui proces solicitant,este recomandat folosirea discurilor de slefuit super abrazive. Datorita retentiei mari, aceste discuri nu trebuie ascutite continuu. Discurile de slefuit vitrificate CBN sunt tot mai mult folosite in acest sector al aplicatiei.