Corpuri Abrazive


AS1000021
Saint-Gobain Abrazivi este lider mondial in fabricarea de corpuri abrazive: granule naturale sau sintetice modelate in diferite forme pentru o varietate de aplicatii care include slefuirea, ascutirea si taierea.

De la discurile standard din oxid de aluminiu la discurile abrazive premium din ceramica , va oferim solutii abrazive de inalta performanta care va ajuta la cresterea productivitatii in toate aplicatiile industriale.
Gama vasta de produse este creata pentru a satisface toate nevoile clientilor in aplicatiile de slefuire precisa sau cele dificile cu cele mai potrivite specificatii abrazive, incluzand piatra de rectificare, segmenti, pietre tija, biaxuri si baghete corectoare.

Saint-Gobain ofera o gama completa de produse in toate formele si marimile, de la produse avand cativa milimetri pana la cele cu diametrul de 2 metri si cu o compozitie potrivita oricarei aplicatii.

ABRAZIVI
Abrazivii sintetici moderni permit controlul precis asupra proprietatii materialelor si forma granulelor abrazive.Acest lucru permite fabricarea discurilor de slefuit cu proprietati de taiere consistente. Va oferim o selectie inteligenta de tipuri de abrazivi pentru a beneficia de o gama larga de caracteristici specifice aplicatiei de slefuire.
Acestia sunt necesari pentru eficienta maxima intr-o varietate de operatii din industrie.

Marimea Granulei Abrazive
Marimea granulei sau a granulatiei este foarte importanta in a determina capacitatea discului de a obtine suprafata finisata dorita si a indeparta cantitatea optima de material.Marimea e data de un numar care creste dupa cum descreste marimea granulatiei. De exemplu o granulatie de 10 are marimea medie de aprox.2,0 mm iar o granulatie de 60 -are marimea 0,25mm. Marimile standard sunt utilizate la toate discurile dupa cum este specificat in Standarde Europene cerute de FEPA.Un abraziv ideal are abilitatea de a ramane ascutit si tesirea e minima, iar cand se toceste, se rupe si noi granule ascutite ies la iveala.

LIANTI CERAMICI
Liantii vitrificati au cea mai mare precizie in operatia de slefuire. Porozitatea si rezistenta discurilor unde e utilizat acest liant fac ca indepartarea materialului sa fie mai eficienta iar cu rigiditatea lor se obtine o precizie mai mare. Nu este afectat de apa, acid, ulei sau variatii normale de temperatura

LIANTI ORGANICI
Acesti lianti sunt utilizati la doua tipuri de discuri.In primul rand,la discurile utilizate pe masini portabile sau fixe pentru indepartarea rapida a metalului.In al doilea rand, la discurile de debitare intarite sau nu ,pentru uzul pe masini portabile sau fixe.

DURITATEA DISCULUI
Acest parametru indica puterea de lipire a liantului,care tine granula abraziva pe disc. Acest lucru este specificat utilizand literele din alfabet de la cel mai rezistent la cel mai bland. Urmatoarele reguli trebuie respectate privind categoria:

Utilizarea Categoriei Soft
Pentru materiale dure precum otelul si oteluri din carburi
Pentru suprafetele mari de contact
Pentru indepartare rapida de material

Utilizarea Categoriei Dure
Pentru materiale soft
Pentru suptafete mici sau inguste
Pentru durata de viata lunga a discului